Продължаваме промяната ще оттегли номинацията на Никола Минчев.Това решение на партията беше

...
Продължаваме промяната ще оттегли номинацията на Никола Минчев.Това решение на партията беше
Коментари Харесай

ПП ще оттегли кандидатурата на Никола Минчев

" Продължаваме промяната " ще оттегли номинацията на Никола Минчев.

Това решение на партията беше обявено в късен вечер час в сряда на брифинг в Народното събрание. Това било стъпка обратно, с цел да се облекчи процедурата по желание на началник на Народно събрание. След траяло към 8 часа съвещание и няколко несполучливи гласувания на кандидатурите за ръководител на Народното събрание до избор по този начин и не се стигна, а часовникът на първото съвещание беше спрян, до момента в който се откри излаз от патовата обстановка.

“Ние ясно декларирахме, че сме градивна съпротива. Ще гласуваме като една съпротива срещу претендента на ГЕРБ ”, съобщи Асен Василев и уточни, че все още не са решили кого ще поддържат при гласуването в четвъртък.

“Поставени сме в невиждана обстановка. Имаме победител в изборите, който не може да събере единодушие за избор на ръководител на Народно събрание, камо ли за кабинет. Да смъкна кабинет на Политическа партия и след това да търсиш поддръжка от тази партия е малоумно ”, добави той. 

За Никола Минчев Василев отново акцентира, че той “е най-достойния да води това Народно заседание ”

Политическа партия няма да поддържа и предлагането на " Демократична България " за ротационно председателство на Народното събрание. По думите на Василев това било " мощно неефективно ".

Кирил Петков посочи, че в четвъртък заран, когато депутатите още веднъж се съберат в пленарната зала, Политическа партия няма да пречи на гласуването, само че ще постъпи като съпротива - т. е. няма да поддържа претендента на ГЕРБ/СДС Росен Желязков.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР